ONZE CORONA / COVID-19 POLICY

ONZE CORONA / COVID-19 POLICY

BELANGRIJK: lees onze Corona-policy hieronder

We hebben onze werkwijze en voorwaarden aangepast n.a.v. de landelijke RIVM-richtlijnen om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bovendien houden wij ons aan de regels van de regionale en lokale autoriteiten. Neem s.v.p. even de tijd om ons beleid goed te lezen. 

Bijzonderheden vanwege Corona:

 • 1,5 meter afstand
 • LET OP MAX. GROEPSGROOTTE!

 • kans op boete bij overtreden Corona-regels
 • geen cash betalingen
 • extra goede schoonmaak
 • gratis afzeggen bij Corona
 • 1,5 meter afstand
 • LET OP MAX. GROEPSGROOTTE!
 • kans op boete bij overtreding
 • geen cash betalingen
 • grondige schoonmaak
 • tegoed bij Corona

Maximaal aantal personen hangt af van aantal huishoudens

Vanaf 1 juli is de belangrijkste regel: alle opvarenden houden te allen tijde ten minste 1,5 meter afstand tot elkaar, met uitzondering van personen die een gezamenlijk huishouden vormen.

De gemeente verstaat onder een gezamenlijk huishouden: de niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij volgens de basisregistratie personen op hetzelfde adres woonachtig zijn. Studentenhuizen zijn volgens de gemeente géén huishouden.

Kort gesteld: tussen personen die niet officieel één huishouden vormen moet 1,5 meter afstand zijn. Voor je instapt, laten wij je zien hoe je moet zitten om dit in acht te nemen (zie ook helemaal onderaan deze pagina).

Hieronder lees je wat er met het formaat van onze bootjes precies wél en níet kan.

1-3 personen

toegestaan, ongeacht de samenstelling

4 personen

wel toegestaan als:
* 1 huishouden van 4 personen,
* 2 huishoudens van 2 personen
* 1 huishouden van 3 personen + 1 huishouden van 1 persoon
niet toegestaan als:
* de 4 personen uit méér dan 2 huishoudens komen

5 personen

wel toegestaan als:
* 1 huishouden van 5 personen
* 1 huishouden van 3 personen + 1 huishouden van 2 personen
* 1 huishouden van 4 personen + 1 huishouden van 1 persoon
niet toegestaan als:
* de 5 personen uit méér dan 2 huishoudens komen

6 personen

wel toegestaan als:
* 1 huishouden van 6 personen
niet toegestaan als:
* de 6 personen uit méér dan 1 huishoudens komen

Kans op hoge boetes als je je niet aan de regels houdt

Handhavers van de gemeente en de waterpolitie controleren onderweg intensief op het aantal personen, de groepssamenstelling en op de 1,5 meter afstand. Wij zijn er niet voor verantwoordelijk als jij je niet aan bovenstaande regels houdt. Als je met een niet-toegestane groepssamenstelling vaart, onderweg meer mensen laat opstappen of je niet aan de 1,5 meter afstand houdt, kunnen jij en alle andere opvarenden bij controle een dikke boete krijgen. Die boete bedraagt maar liefst € 390,- per opvarende!

Houd te allen tijde 1,5 meter afstand

Wij blijven ons best doen om je een goede persoonlijke service te bieden. Maar dan wel van 1,5 meter afstand. We vragen jou om dat te respecteren en dat zelf ook naar iedereen te doen:
– andere boten op de grachten;
– andere gasten op onze steiger;
– onze medewerkers. 

Wij nemen geen contant geld aan

Als je bij ons online reserveert, is de betaling al inbegrepen. Lastminute-reserveringen per telefoon of ter plaatse kunnen alleen worden betaald met een creditcard, bankpas of mobiele telefoon.

Wil je een nieuwe reservering maken?

Wil je vandaag varen? Bel ons dan! Als je voor een andere dag wilt reserveren, dan kan dat online.
Als je vanwege Corona niet kunt komen varen, mag je je gemaakte reservering gratis verzetten (zie hieronder voor de voorwaarden). 

(Verdenking op) Corona?

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je je geld kwijt bent als je vanwege Corona niet kan komen varen. Er zijn twee opties:
1) Heb jij of iemand anders van je bemanning verschijnselen van Corona? Neem dan je verantwoordelijkheid en zeg je boothuur gratis af. Dan krijg je van ons een tegoed voor een andere keer varen. Dat tegoed is twee jaar lang geldig en ook overdraagbaar aan iemand anders.
2) Als wij onverhoopt je boothuur moeten afzeggen vanwege Corona, of door overheidsmaatregelen die ons daar toe dwingen, dan krijg je je geld terug

Hygiëne

We maken onze boten goed schoon voor elke vaartocht. Daarnaast raden we je aan om zelf desinfecterende handgel of doekjes mee te nemen.

Centrumgrachten gewoon open

De grachten in het centrum zijn gewoon open, ook in de weekenden. Dus je kunt weer gewoon een mooie vaartocht door het centrum maken! 

Disclaimer

1) Dit tijdelijke Corona-beleid zoals hierboven vermeld heeft voorrang op alle andere informatie op onze website en onze algemene voorwaarden. Bij strijdigheid gelden dus bovenstaande regels.
2) We hopen op je begrip dat onze bootverhuur afhankelijk is van het overheidsbeleid, dat de situatie kan veranderen en dat wij onze werkwijze waar nodig blijven aanpassen. 

Wil je een reservering maken?

Voor vandaag: bel ons!
Voor een andere dag: boek online!

Heb je een vraag?

Bel ons
Mail ons

Nu je bootje reserveren?

Voor vandaag: bel ons!
Voor een andere dag: boek online!

Vragen?

Bel ons
Mail ons
Terug naar de Home Page
Boats4rent Bootverhuur Amsterdam Corona aantal personen en huishoudens