VAREN BUITEN AMSTERDAM

VAREN BUITEN AMSTERDAM

Niet alleen Amsterdam is fantastisch mooi vanaf het water. Ook op andere plekken kunnen je schitterende vaartochten maken. Vlak onder de rook van Amsterdam ligt bijvoorbeeld het wijdse, pittoreske en rustige Waterland. En ook de nabijgelegen binnensteden van onder meer Haarlem, Alkmaar en Leiden zijn prachtig vanaf het water. Hieronder vind je een aantal suggesties voor leuke bootverhuurders.

Varen in Alkmaar

1. Alkmaar

1. Alkmaar

Op minder dan een uur met de auto en het openbaar vervoer zit je in het prachtige historische centrum van Alkmaar. Naast de beroemde wekelijkse kaasmarkt vind je hier honderden momumentale gebouwen, schitterende hofjes en, jawel: grachten! Ook Alkmaar is dus een schitterende stad om met een eigen bootje zelf doorheen te varen. En als je genoeg hebt van de stad, vaar je met je bootje gemakkelijk de stad uit in het omringende typisch Hollandse platteland.

Voor het huren van een bootje in Alkmaar raden we je de Alkmaarse Bootjesverhuur aan. Daar huur je betaalbaar verschillende type bootjes en kun je kiezen uit verschillende leuke arrangementen.

Fluisterboot huren buiten Amsterdam Broek in Waterland

2. Broek in Waterland

2. Broek in Waterland

Waterland is het polderlandschap net boven Amsterdam. Naast veel water, vind je hier mooie wijdse uitzichten en prachtige oude dorpskernen. Broek in Waterland is één van die pareltjes, met authentiek houten huizen in perfecte staat tussen veel groen en water. Bij de Broeker Bootverhuur kun je een fluisterboot huren om lekker een paar uurtjes door het rustgevende landschap te schipperen. Deze bootjes zijn geschikt voor maximaal 5 personen. En voor de sportievelingen: je kunt hier ook een kano huren.

Giethoorn

3. Giethoorn

3. Giethoorn

Giethoorn, ‘het Venetië van Nederland’, mag niet ontbreken in deze lijst. Van Amsterdam naar Giethoorn is ongeveer 1,5 uur rijden met de auto. Daar stap je een andere wereld in: honderden sprookjesachtige huisjes met rieten daken en een bruggetje voor de deur, liggend aan de centrale dorpsgracht. Varen in een bootje door die dorpsgracht is de leukste manier om Giethoorn te verkennen. Voor het huren van een bootje in Giethoorn raden we je Giethoorn bootje huren aan. Hier kun je terecht voor een fluisterboot of een (luxe) sloep. En voor een privé rondvaart door Giethoorn met schipper ben je bij Giethorn aan het juiste adres.