FAQ’s

FAQ’s

Algemeen

Dat geeft je vrijheid! Veel meer dan wanneer je bijvoorbeeld een standaard rondvaart door de stad maakt. Lees meer over de 7 voordelen van zelf bootje varen in Amsterdam.

Ja hoor, dat mag! Je hebt geen ervaring nodig en ook geen vaarbewijs. Voor vertrek krijg je van ons een goede persoonlijke uitleg. Daarna is zelf varen heel makkelijk. Bovendien gaat het nooit hard op de Amsterdamse grachten. De maximum toegestane snelheid is slechts 6 km/uur, ongeveer loopsnelheid.

Je hebt géén vaarbewijs of ervaring nodig. Gezond verstand, verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor anderen zijn het belangrijkst. Op het water noemen we dat ‘goed zeemanschap’. Daarnaast vragen we je om een geldig identiteitsbewijs en een credit card mee te nemen als je je boot op komt halen. Dit mag ook de credit card van één van de andere opvarenden zijn. Als niemand in jullie gezelschap een credit card heeft, laat het ons dan van tevoren weten!

Een goede voorbereiding is het halve werk! Bekijk hier onze checklist voor een geslaagde boothuur.

Je moet tenminste 18 jaar oud zijn. Als je zelf nog geen 18 bent, moet er één volwassene bij zijn die de boot huurt en bestuurt.

Nee, helaas! Het is wettelijk verboden om muziek af te spelen op de Amsterdamse grachten. Ook zachte muziek is niet toegestaan. Houd je s.v.p. aan deze regel om overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken! Bij overtredingen geldt een boete van euro 220,-!

Ja hoor, dat mag als je je peuken netjes opruimt. Dus s.v.p. niet in de accubakkken (dat kan explosief worden) en ook niet in het water gooien.

Er moet tenminste één ‘Bob’ aan boord zijn: de schipper moet nuchter blijven. De anderen mogen gerust wat drinken of roken, zolang ze zich behoorlijk weten te gedragen, zonder overlast voor anderen.

De boten

Wij houden het graag overzichtelijk en efficiënt. Daarom verhuren we één type boot. Onze fluisterboten zijn speciaal ontworpen en gebouwd om zelf makkelijk en veilig mee door Amsterdam te varen. Je mag met maximaal zes mensen aan boord. Dan zit iedereen nog steeds ruim genoeg en is er ook nog plek voor wat spullen. Je vaart elektrisch, dus lekker stil en schoon.

Je mag varen met maximaal zes personen per boot. Dat heeft te maken met de verzekering en de vergunning.

Ja hoor, geen probleem. Het handigst is om je baby mee te nemen in een reiswieg of een Maxi-cosi. Dan is de kans groot dat je baby lekker in slaap wordt gewiegd. We hebben kleine zwemvestjes. Laat ons s.v.p. even vooraf weten als je die nodig hebt (info@boats4rent.nl). Dan leggen wij die voor je klaar. Goed te weten: een babyzwemvest werkt alleen goed als je baby een zwemluier of helemaal geen luier draagt.

De toegestane maximumsnelheid op de Amsterdamse grachten is 6 km/uur. Onze bootjes gaan ongeveer 5 km/uur, wat neerkomt op loopsnelheid. Dat is niet hard, maar heeft ook zijn voordelen. Het is veilig en makkelijk om zelf te varen. En je hebt alle tijd om goed om te heen te kijken en te genieten van al het moois dat de Amsterdamse grachten te bieden hebben. In drie of vier uur tijd valt er een hele hoop te zien!

Nee. Als je liever een gedeeltelijk overdekt bootje huurt, dan kun je terecht bij onze collega’s van Boaty Bootverhuur in Amsterdam Zuid.

Nee helaas, wij verhuren geen woonboten. Maar we hebben wel een lijst met nuttig tips voor je voor een woonboot huren in Amsterdam.

Reserveren, verzetten, cancellen

Als je vandaag nog wilt varen, kun je ons het best bellen: +31 20 261 26 77. Voor alle andere dagen verzoeken we je online te reserveren.

In het weekend en in de vakantie zitten we vaak vol. En bij lekker weer ook regelmatig op doordeweekse middagen en avonden. Daarom is het aan te raden altijd vooraf je boot te reserveren. Als je vandaag nog wilt varen, kun je bellen met 020 261 26 77. Voor alle andere dagen kun je online reserveren. Je hoeft je daarbij geen zorgen te maken over het weer. Als de voorspellingen er niet goed uit zien voor de dag dat je hebt gereserveerd (regen, storm, onweer), dan mag je tot 24 uur van tevoren gratis je reservering verzetten naar een andere datum.

Het zou kunnen dat jouw voorkeurstijd al vol zit. Ons reserveringssyteem is altijd helemaal up to date en laat zien welke alternatieve tijden er nog wel mogelijk zijn. Als die tijden jou niet uitkomen, zou je kunnen kijken bij onze collega’s van Boaty Sloepverhuur in de Pijp.

Bij een slechte weersvoorspelling mag je tot 24 uur van tevoren je reservering gratis verzetten. In principe is het niet mogelijk vanwege andere redenen je reservering te verzetten. Als je het ruim (een aantal dagen) van tevoren aangeeft, zijn we wel bereid om te kijken of het mogelijk is een uitzondering voor je te maken.

Het is niet mogelijk gemaakte reserveringen helemaal te annuleren en geld terug te krijgen, tenzij hierover van tevoren duidelijke afspraken zijn gemaakt.

Nu mijn bootje reserveren >>

Planning: tijden, locatie, routes

Je kunt bij ons kiezen tussen 3 uur varen, 4 uur varen of een hele dag (max. 10 uur) varen. Voor de bijbehorende tarieven kun je onze prijzentabel bekijken.

Je kunt bij ons varen vanaf 9.00 uur ’s ochtends. Vroege huurders die beginnen tussen 9.00 en 10.30 uur worden dubbel beloond. Ten eerste profiteer je dan van onze supervoordelige ochtendtarieven. En ten tweede is het ’s ochtends meestal nog heerlijk rustig op de grachten.

Wij sluiten een half uur voor zonsondergang. Hartje zomer kun je dus varen tot 21.30 uur en in het voor- en najaar moet je eerder terug zijn. In ons reserveringssysteem kun je per dag zien wat de laatst mogelijke optie is.

Je begint en eindigt je vaartocht bij onze bootverhuur aan de rand van de Jordaan, in de gracht tegenover de Nassaukade 155. Dit is in vele opzichten een ideale plek om je boottocht over de Amsterdamse grachten te beginnen en te eindigen. De locatie ligt aan de westkant van het centrum en is goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. De Jordaan is een zeer geliefde, gezellige en levendige buurt. Hier vind je volop leuke restaurants en café’s om voor of na je boottocht te genieten van een hapje en/of drankje.

Nee, Boats4rent heeft één gunstig gelegen locatie: onze eigen steiger aan de rand van de Jordaan aan de westkant het centrum. Onze andere locatie aan het Westerpark is tijdelijk gesloten, omdat je vanaf daar vanwege werkzaamheden aan een nabijgelegen brug niet meer het centrum in kan varen. Mocht je je vaartocht liever beginnen en eindigen in Amsterdam Zuid, dan kun je overwegen je bootje te huren bij ons zusterbedrijf Boaty Bootverhuur.

Je krijgt van ons een duidelijke waterkaart met mooie vaarroutes over de Amsterdamse grachten erop. Die leggen we voor vertrek graag persoonlijk aan je uit.
Een huurperiode van drie uur is al voldoende om een mooie route over de Amsterdamse grachten en de Amstel te varen. Vanaf onze ligplaats zit je meteen in de Jordaan. En een paar minuten later vaar je al over de Prinsengracht. Als je kiest voor een huurperiode van vier uur, kun je behalve de Jordaan, de grachtengordel, de Amstel en de Plantagebuurt ook nog een extra stuk door het oostelijk centrum varen (bijv. langs Artis, het Scheepvaartmuseum, Nemo en het Waterlooplein) of een extra stuk van Amsterdam-Zuid meepakken.

Je mag zelf bepalen wanneer je even pauzeert. Er zijn onderweg voldoende gelegenheden om even naar de WC te gaan of wat te eten en te drinken te halen. Het is alleen niet de bedoeling dat je de boot onbeheerd achterlaat. Er moet altijd iemand zijn die de boel in de gaten houdt. In het geval van diefstal ben jij volledig aansprakelijk.

Nee. Onze bootjes zijn prima geschikt voor de Amsterdamse grachten en de Amstel. Maar bovengenoemde gebieden zijn strikt verboden vanwege de veiligheid.

Prijzen, betaling, borg, verzekering

Onze tarieven zijn gegarandeerd de laagste van Amsterdam. Je kunt al drie uur varen vanaf 79,- (ochtendtarief, doordeweeks en ook in het weekend). Daar komt alleen de gemeentelijk tourbelasting van 1,50 p.p. nog bij. Voor een compleet overzicht van onze tarieven kun je onze prijzentabel bekijken.

Ja, de gemeente heft op vaartochten een belasting van 1,50 per persoon. Verder is alles wat je nodig hebt voor een vaartocht over de Amsterdamse grachten inbegrepen in onze tarieven: een persoonlijke instructie, volle accu’s (dus je hoeft nooit te tanken), zitjes, waterkaart, zwemvesten, verzekering en BTW. Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen, zijn de juiste kleding en lekker eten en drinken voor onderweg.

Om teleurstellingen te voorkomen, raden we je aan altijd van tevoren online te reserveren. Je betaalt bij het maken van je reservering, net als bij een vliegticket of een kaartje voor een festival, concert of voorstelling. Je kunt betalen met Ideal, Paypal of credit card (zonder bijkomende kosten). Daarna ontvang je meteen een bevestiging van je reservering via de mail.

Voor het huren van een bootje vragen we je om een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee te nemen en een credit card. Die credit card gebruiken we voor de borg. Die credit card mag ook van iemand anders aan boord zijn. Vanwege de veiligheid werken we niet met een contante borg.

Der verzekering is inbegrepen bij je boothuur. We leggen je voor vertrek de belangrijkste regels uit. Zo lang je je daar aan houdt, geldt er een eigen risico van € 250,-.

Nu mijn bootje reserveren >>

Bijzondere gelegenheden: bedrijfsuitje, Koningsdag, Gay Pride, kadobon

Dat kan zeker! Zowel met collega’s als met klanten is zelf varen door de Amsterdamse grachten een originele en geliefde activiteit. Het is een ideale manier om te ontspannen en elkaar (beter) te leren kennen.
Je kunt er ook een competitie van maken met onze quiztocht. Die bestaat uit zo’n 25 interessante en grappige vragen over Amsterdam en de grachten. Ook moeten de teams een aantal foto-opdrachten volbrengen. Voor de winnende boot staat er na afloop een feestelijke fles bubbels klaar!
Onze quiztocht is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. De meerprijs van de quiztocht is 10,- per boot.

Jazeker, zie het antwoord op de vorige vraag.

Jazeker! Je eigen sloep huren is een geweldige manier om Koningsdag of de Gay Pride te vieren! Op deze beide dagen gelden afwijkende voorwaarden en tarieven. Lees meer over het huren van een sloep op Koningsdag of het huren van een sloep voor de Gay Pride.

Jazeker! Als je ons laten weten (info@boats4rent.nl) wat je kado wilt doen (bekijk hier de tarieven), dan maken we er graag één voor je.

Wij hebben een goede reputatie en dat willen we graag zo houden. Alleen als je zeker weet dat jouw groep zich weet te gedragen en geen overlast veroorzaakt, ben je bij ons welkom. Anders verzoeken we je een andere, meer passende activiteit te zoeken. Bij aanstootgevend of overlast veroorzakend gedrag behouden wij het recht groepen te weigeren of andere passende maatregelen te nemen, zonder recht op restitutie van het betaalde huurbedrag.

Catering, boot met schipper, boten op locatie

Nee, wij verzorgen zelf geen catering. Zo kunnen wij al onze aandacht richten op de verhuur van onze bootjes. Je mag bij ons je eigen eten en drinken meenemen. Vlakbij onze ligplaats is een grote Albert Heijn (Cornelis Troostplein 11).  Als je het eten en drinken voor jouw groep liever uitbesteedt, laat ons dan weten wat je wensen zijn (info@boats4rent.nl). Dan brengen we je graag in contact met de beste partij om dat ter verzorgen.

Nee, wij hebben alleen bootjes om zelf mee over de grachten te varen. Maak je daar geen zorgen over. Ze zijn ontworpen en gebouwd om heel makkelijk zelf te varen. Ook als je geen vaarbewijs of ervaring hebt. Je krijgt uiteraard wel een goede persoonlijke instructie voor vertrek!
Wil je toch liever een boot mét schipper huren? Bekijk dan onze speciale pagina over een sloep huren in Amsterdam. Ook kun je een kijkje nemen op de Rondvaartvergelijker, een vergelijkingssite met alle soorten rondvaarten over de Amsterdamse grachten en door de Amsterdamse haven.

Dat ligt eraan. Wij doen dit alleen voor grote groepen en op rustige dagen. Laat ons je wensen weten (info@boats4rent.nl). Dan kijken we graag voor je wat er mogelijk is.

Nu mijn bootje reserveren >>

Share