ZELF VAREN IN AMSTERDAM – DE 7 VOORDELEN

Zelf varen Amsterdam bij Boats4rent

Zelf varen is zo ongeveer het leukste wat je in Amsterdam kunt doen! Wij hebben de 7 voordelen hiervan voor je op een rijtje gezet:

1. Met je eigen vrienden, familie of collega’s het water op

1. Met je eigen gezelschap het water op

Houd je van grote groepen en vind je het niet erg om tegenover iemand te zitten die je niet kent? Dan is een rondvaart op een grote rondvaartboot voor jou een prima manier om de stad te zien. Of geef je er de voorkeur aan om alleen met je eigen vrienden, familie of collega’s op een boot te zitten? Dan kun je beter een eigen bootje huren bij Boats4rent! Zelf varen in Amsterdam is trouwens ook uitermate geschikt om indruk te maken op je date…

2. Je bepaalt zelf hoe lang je wilt varen

2. Bepaal zelf hoe lang je wilt varen

Een uurtje of anderhalf is leuk voor een film of een voetbalwedstrijd. Maar om echt te genieten van een mooie boottocht door Amsterdam is dat veel te kort! Wij raden aan om minimaal 3 uur te gaan varen. Maar als je liever 4 uur wilt varen, of zelfs een hele dag (max. 10 uur), dan kan dat ook! Bekijk nu alle mogelijke huurperiodes en de bijbehorende prijzen.

3. Zelf varen is leuk en niet moeilijk

3. Zelf varen is leuk en niet moeilijk

Zelf varen met één van onze bootjes is gewoon heel erg leuk. En makkelijker dan je denkt! Je hebt geen vaarwijs of ervaring nodig om met onze bootjes te mogen varen. Voor vertrek krijg je van ons een goede persoonlijke uitleg over de belangrijkste regels op het water (denk aan: rechts houden en voorrang geven), over hoe je het bootje bestuurt en over de leukste routes door de stad. Daarna is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken en genieten!

4. Bepaal zelf waar je heen vaart

4. Bepaal je eigen route

Amsterdam heeft zo’n 165 grachten met een totale lengte van ongeveer 75 kilometer. Ze verschillen van elkaar in omvang, ouderdom, uiterlijk en drukte, dus er is een hoop te kiezen en een hoop te ontdekken. Met je eigen huurboot bepaal je zelf waar je heen vaart. Vind je het leuk om de kleine charmante grachtjes van de Jordaan te verkennen? Of kies je liever voor de ruime Amstel met zijn mooie woonboten en wijdse uitzichten? Het is aan jou! Met ons persoonlijke advies (waaronder onze top 7 mooiste grachten) en met de goede waterkaart die je van ons mee krijgt, kom je er zeker uit.

5. Je mag je eigen eten en drinken meenemen

5. Neem je eigen eten en drinken mee aan boord

Op onze bootjes mag je je eigen eten en drinken mee aan boord nemen (m.u.v. barbecues). Je bepaalt dus zelf hoe eenvoudig of hoe uitgebreid je het maakt. Er zijn genoeg goede winkels in de buurt om voor het varen om je favoriete eten en drinken in te slaan.

6. Bepaal zelf waar en wanneer je onderweg wilt stoppen

6. Bepaal zelf waar en wanneer je even wilt stoppen

Zin in een warme kop koffie onderweg? Of in een lekker ijsje? Heb je even wat tijd nodig om een foto te maken van dat prachtige tafereeltje onderweg? Of moet je plotseling heel nodig naar het toilet? Allemaal geen enkel probleem: als je zelf vaart, bepaal je ook zelf waar en wanneer je onderweg even stopt. Er zijn ook heel wat leuke terrasjes waar je je boot aan kunt meren. Die hebben we duidelijk aangegeven op de waterkaart die je van ons mee krijgt.

7. Zelf varen is vaak zelfs voordeliger dan een rondvaart

7. Zelf varen is vaak zelfs voordeliger dan een rondvaart

Een eigen bootje huren om zelf mee door Amsterdam te varen is in veel gevallen zelfs voordeliger dan het maken van een traditionele rondvaart. Reken je even mee? Voor een gemiddelde rondvaart moet je tegenwoordig zo’n euro 15,- per persoon rekenen. Daarbij zit je met vele anderen samen op een grote boot en vaar je ongeveer een uurtje. Bij ons mag je voor gemiddeld euro 89,- (all-in tarief per boot) drie uur lang zelf varen. Dat is ongeveer euro 30,- per uur. Dat is per persoon dus tussen de euro 5,- (bij 6 personen) en euro 15,- (bij 2 personen) per uur.

Wil jij ook lekker zelf varen door Amsterdam? Reserveer dan nu!

Ook lekker zelf varen door Amsterdam? Reserveer dan nu!