ZELF VAREN IN AMSTERDAM

Zelf varen in Amsterdam bij Boats4rent

Zelf varen in Amsterdam is superleuk, en makkelijk! Zelf je bootje varen over de Amsterdamse grachten varen is echt een bijzondere belevenis en zonder twijfel de beste manier om onze prachtige stad te verkennen. Je hebt géén vaarbewijs nodig om onze bootjes te kunnen besturen. En wij hebben de laagste tarieven van Amsterdam, vanaf slechts 79,- voor 3 uur varen.

Hieronder vind je alle belangrijke informatie over zelf varen in Amsterdam. Wij hebben het volgende overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:
* de 7 redenen om zelf te varen in Amsterdam; wat maakt het zo leuk?
* de 6 meest gestelde vragen over je eigen bootje varen.

Bootje zelf varen Amsterdam
Zelf bootje varen over Amsterdamse grachten
Sloep varen Amsterdamse grachten

ZELF VAREN IN AMSTERDAM; WAT MAAKT HET ZO LEUK?

ZELF VAREN IN AMSTERDAM; WAT MAAKT HET ZO LEUK?

1. Je gaat met je eigen vrienden, familie of collega’s het water op

1. Je gaat met je eigen gezelschap het water op

Houd je van grote groepen en vind je het niet erg om tegenover iemand te zitten die je niet kent? Dan is een rondvaart op een grote rondvaartboot voor jou een prima manier om de stad te zien. Of geef je er de voorkeur aan om alleen met je eigen vrienden, familie of collega’s op een boot te zitten? Dan kun je beter een eigen bootje huren bij Boats4rent! Zelf varen in Amsterdam is trouwens ook uitermate geschikt om indruk te maken op je date…

2. Je bepaalt zelf hoe lang je wilt varen

2. Je bepaalt zelf hoe lang je wilt varen

Een uurtje of anderhalf is leuk voor een film of een voetbalwedstrijd. Maar om echt te genieten van een mooie boottocht door Amsterdam is dat veel te kort! Wij raden aan om minimaal 3 uur te gaan varen. Maar als je liever 4 uur wilt varen, of zelfs een hele dag (max. 10 uur), dan kan dat ook! Bekijk nu alle mogelijke huurperiodes en de bijbehorende prijzen.

3. Zelf varen is leuk en niet moeilijk

3. Zelf varen is leuk en niet moeilijk

Zelf varen met één van onze bootjes is gewoon heel erg leuk. En makkelijker dan je denkt! Je hebt geen vaarwijs of ervaring nodig om met onze bootjes te mogen varen. Voor vertrek krijg je van ons een goede persoonlijke uitleg over de belangrijkste regels op het water (denk aan: rechts houden en voorrang geven), over hoe je het bootje bestuurt en over de leukste routes door de stad. Daarna is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken en genieten!

4. Je bepaalt zelf waar je heen vaart

4. Je bepaalt je eigen route

Amsterdam heeft zo’n 165 grachten met een totale lengte van ongeveer 75 kilometer. Ze verschillen van elkaar in omvang, ouderdom, uiterlijk en drukte, dus er is een hoop te kiezen en een hoop te ontdekken. Met je eigen huurboot bepaal je zelf waar je heen vaart. Vind je het leuk om de kleine charmante grachtjes van de Jordaan te verkennen? Of kies je liever voor de ruime Amstel met zijn mooie woonboten en wijdse uitzichten? Het is aan jou! Met ons persoonlijke advies (waaronder onze top 7 mooiste grachten) en met de goede waterkaart die je van ons mee krijgt, kom je er zeker uit.

5. Je mag je eigen eten en drinken meenemen

5. Je mag je eigen eten en drinken mee aan boord nemen

Op onze bootjes mag je je eigen eten en drinken mee aan boord nemen (m.u.v. barbecues). Je bepaalt dus zelf hoe eenvoudig of hoe uitgebreid je het maakt. Er zijn genoeg goede winkels in de buurt om voor het varen om je favoriete eten en drinken in te slaan. Het makkelijkst is de Albert Heijn op Cornelis Troostplein 11.

6. Je bepaalt zelf waar en wanneer je onderweg wilt stoppen

6. Je bepaalt zelf waar en wanneer je even wilt stoppen

Zin in een warme kop koffie onderweg? Of in een lekker ijsje? Heb je even wat tijd nodig om een foto te maken van dat prachtige tafereeltje onderweg? Of moet je plotseling heel nodig naar het toilet? Allemaal geen enkel probleem: als je zelf vaart, bepaal je ook zelf waar en wanneer je onderweg even stopt. Er zijn ook heel wat leuke terrasjes waar je je boot aan kunt meren. Die hebben we duidelijk aangegeven op de waterkaart die je van ons mee krijgt.

7. Zelf varen is vaak zelfs voordeliger dan een rondvaart

7. Zelf varen is vaak zelfs voordeliger dan een rondvaart

Een eigen bootje huren om zelf mee door Amsterdam te varen is in veel gevallen zelfs voordeliger dan het maken van een traditionele rondvaart. Reken je even mee? Voor een gemiddelde rondvaart moet je tegenwoordig zo’n euro 15,- per persoon rekenen. Daarbij zit je met vele anderen samen op een grote boot en vaar je ongeveer een uurtje. Bij ons mag je voor gemiddeld euro 89,- (tarief per boot, excl. 1,50 p.p. tourbelasting) drie uur lang zelf varen. Dat is ongeveer euro 30,- per uur, per boot. Aangezien je met max. 6 personen op één boot mag, ben je bij ons per persoon per uur dus veel voordeliger uit dan bij een traditionele rondvaart. En zelf varen met een bootje van ons is ook nog eens een stuk leuker!

Onder de foto’s vind je de 6 meestgestelde vragen over zelf varen in Amsterdam.

Zonder vaarbewijs varen over de grachten
Varen in Amsterdam met een eigen bootje over de grachten
Bootje zonder schipper huren Amsterdam

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER ZELF VAREN OVER DE AMSTERDAMSE GRACHTEN

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER ZELF VAREN OVER DE AMSTERDAMSE GRACHTEN

1. Heb ik een vaarbewijs nodig om zelf bootje te varen over de Amsterdamse grachten?

1. Heb ik een vaarbewijs nodig om zelf bootje te varen over de Amsterdamse grachten?

Nee, je hebt geen vaarbewijs nodig om zelf over de grachten te mogen varen. Ervaring is ook niet vereist. Onze bootjes zijn eenvoudig te besturen en gaan niet hard. Voordat je gaat varen, leggen we je persoonlijk uit hoe alles werkt:
* we laten je zien hoe je je bootje goed en veilig bestuurt;
* we leggen je de belangrijkste vaarregels op de grachten uit;
* we geven je advies over de mooiste vaarroutes door Amsterdam.

2. Is het moeilijk om jullie bootjes zelf te varen?

2. Is het moeilijk om jullie bootjes zelf te varen?

Nee hoor, onze bootjes zijn heel makkelijk te besturen. Je hebt een eenvoudige gashendel waar je de vaarrichting (voor- of achteruit) en de snelheid mee regelt. En er is een roer waar je mee stuurt. Dat is misschien heel even wennen, maar daarna supermakkelijk. Voor vertrek laten we je graag even persoonlijk zien hoe dit werkt.

3. Wat kost het om een bootje te huren en zelf over de grachten te varen?

3. Wat kost het om een bootje te huren en zelf over de grachten te varen?

Boats4rent heeft de voordeligste tarieven van Amsterdam. Je kunt bij ons al een dagdeel (3 uur) varen vanaf 79,- (excl. 1,50 tourbelasting p.p.).

4. Waar kan ik heen varen als ik bij jullie een bootje huur?

4. Waar kan ik heen varen als ik bij jullie een bootje huur?

Met onze bootjes mag je bijna overal in Amsterdam varen. Aanraders zijn uiteraard de hoofdgrachten (Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht, Singel) en de tussenliggende verbindingsgrachten (Brouwersgracht, Leliegracht, Leidsegracht, Reguliersgracht). Ook de kleine grachtjes in de Jordaan (Egelantiersgracht, Bloemgracht, Lauriergracht, Looiersgracht en Passeerdersgracht) zijn erg de moeite waard. Ook de Amstel is prima bevaarbaar en erg mooi met onze bootjes. Dieper West, Oost of Zuid in mag ook. Niet toegestaan vanwege de veiligheid zijn het IJ, de Kostverlorenvaart en de Nieuwe Herengracht.

5. Waar kan ik het bootje ophalen en terugbrengen?

5. Waar kan ik het bootje ophalen en terugbrengen?

Je vaartocht begint en eindigt op onze gunstig gelegen ligplaats in ‘De Pijp’. Onze locatie is makkelijk bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. Je vaart zo de Amstel op en maakt binnen 3 of 4 uur een prachtige route door het centrum.

6. Met hoeveel mensen mag ik op een boot?

6. Met hoeveel mensen mag ik op een boot?

Onze bootjes zijn geschikt voor maximaal zes personen. Dan zit iedereen nog steeds ruim genoeg. Maar meer dan zes personen per boot is vanwege de veiligheid niet toegestaan.

Staat jouw vraag er niet bij?

Staat jouw vraag er niet bij?

Bekijk dan onze uitgebreide FAQ-pagina.

Wil jij ook lekker zelf varen door Amsterdam? Reserveer dan nu!

Reserveer nu mijn bootje!

Ook lekker zelf varen door Amsterdam? Reserveer dan nu!

Reserveer nu mijn bootje!