ZELF BOOTJE VAREN AMSTERDAM

Zelf varen over de grachten, samen ontspannen genieten van Amsterdam!

ZELF BOOTJE VAREN AMSTERDAM

Sloep huren Amsterdam zelf varen

Sloep varen in Amsterdam: ontspannen & genieten!

Sloep varen in Amsterdam: ontspannen & genieten!

Zelf varen over de Amsterdamse grachten is een belevenis en zonder twijfel de beste manier om te genieten van onze prachtige stad. De sfeer op het water is altijd ontspannen. Je bent samen met je vrienden of familie, neemt lekker wat eten en drinken mee en je zult zien dat de uren voorbij vliegen. Een sloep varen in Amsterdam is makkelijk, omdat je zonder vaarbewijs een sloep huurt. Voor vertrek ontvang je een instructie, waardoor je veilig door Amsterdam vaart.

Waarom zelf een sloep varen in Amsterdam?

 • Gezellig met vrienden of familie
 • Makkelijk zelf te besturen
 • Zonder vaarbewijs
 • Persoonlijke instructie voor vertrek
 • Eigen eten & drinken toegestaan
 • Verrassend voordelig
 • Gezellig met vrienden of familie
 • Makkelijk zelf te besturen
 • Zonder vaarbewijs
 • Persoonlijke instructie voor vertrek
 • Eigen eten & drinken toegestaan
 • Verrassend voordelig
Bootje varen Amsterdam
Boot huren Amsterdam zelf varen
Bootverhuur Amsterdam zelf varen
Man die een sloep bestuurt.

Wat kost zelf bootje varen in Amsterdam?

Wat kost zelf bootje varen in Amsterdam?

Een sloep huren en zelf varen in Amsterdam is helemaal niet duur, zeker niet als je de kosten deelt.
Je vaart al vanaf slechts € 79,- een dagdeel door Amsterdam.

Zelf varen is helemaal niet duur. Zeker niet als je de kosten met een paar mensen deelt. En als je bij Boats4rent komt varen: bij ons kun je al een dagdeel zelf varen vanaf €79.

Tarieven

Maandag tot en met zondag

2 uur varen € 89,-
3 uur varen € 99,-

 

Onze tarieven zijn exclusief € 2,50 belasting p.p.

Korting!

*Vertrek om 09:00, 09:30 of 10:00 uur en profiteer van 10 euro korting!

Hoe werkt het huren van een sloep?

Stap 1: Je reserveert van tevoren.

Stap 2: Je boot ligt schoon en volgeladen voor je klaar.

Stap 3: Je krijgt uitleg over de besturing, regels en routes.

Stap 4: En dan is het: genieten maar!

Man die een sloep bestuurt.
Sloep varen Amsterdam
Varen in Amsterdam
Varen Amsterdam

Onze opstapplaats

Onze opstapplaats

Onze opstapplaats ligt midden in het centrum van Amsterdam. Je vindt onze bootverhuur:

 • Op 10 minuten lopen vanaf de Westerkerk en het Anne Frank Huis.
 • Op 15 minuten lopen vanaf Leidseplein.
 • Om de hoek bij busstation Elandsgracht.
 • Bij haltes van de trams 3, 5, 13 en 17.
 • En tegenover Q-Park Europarking.

Aangezien onze steiger geen huisadres heeft, gebruik je voor de navigatie ‘Nassaukade 155’. Hier zie je onze boten voor de deur liggen.

Bepaal je eigen route

Als je met een van onze sloepen vaart, bepaal je zelf de route. Bij onze bootverhuur vaar je met onze sloep over de mooiste grachten van de Jordaan, de Grachtengordel en Oud-West. Vaar je drie uur met een sloep door Amsterdam? Dan vaar je makkelijk iets verder, bijvoorbeeld naar de Amstel, het Oostelijke Centrum of Oud-Zuid.

Waarom is zelf varen in Amsterdam zo leuk?

1. Je gaat met je eigen vrienden, familie of collega’s het water op

Houd je van grote groepen en vind je het niet erg om tegenover iemand te zitten die je niet kent? Dan is een rondvaart op een grote rondvaartboot voor jou een uitstekende manier om de stad te zien. Geef je de voorkeur om alleen met je vrienden, familie of collega’s te varen in Amsterdam? Dan huur je een bootje bij Boats4Rent! Zelf bootje varen in Amsterdam is ook uitermate geschikt om indruk te maken op je eerste date.

2. Je bepaalt zelf hoe lang je wilt varen

Een uurtje of anderhalf is leuk voor een film of een voetbalwedstrijd, maar om echt te genieten van een mooie boottocht door Amsterdam is dat veelste kort! We raden aan om minimaal 2 uur te gaan varen, maar als je liever 3 uur vaart dan kan dat ook!

3. Zelf varen is leuk en niet moeilijk

Zelf varen met één van onze sloepen is erg leuk en makkelijker dan je denkt! Je huurt onze bootjes zonder vaarbewijs. Voor vertrek krijg je van ons een uitleg over de belangrijkste regels op het water, het besturen van het bootje en de leukste routes door de stad. Daarna is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken en genieten!

4. Je bepaalt zelf waar je heen vaart

Amsterdam heeft zo’n 165 grachten met een totale lengte van ongeveer 75 kilometer. Ze verschillen van elkaar in omvang, ouderdom, uiterlijk en drukte, dus er is een hoop te kiezen en een hoop te ontdekken. Met je eigen sloep bepaal je zelf waar je heen vaart. Vind je het leuk om de kleine charmante grachtjes van de Jordaan te verkennen? Of kies je liever voor de ruime Amstel met zijn mooie woonboten en weidse uitzichten? Het is aan jou! Met ons persoonlijke advies en de goede waterkaart die je van ons mee krijgt, kom je er zeker uit.

5. Je mag je eigen eten en drinken meenemen

Op onze bootjes mag je je eigen eten en drinken mee aan boord nemen (m.u.v. barbecues). Je bepaalt dus zelf hoe eenvoudig of hoe uitgebreid je het maakt. Er zijn genoeg goede winkels in de buurt om voor het varen om je favoriete eten en drinken in te slaan. Op 1 minuut afstand van onze opstapplaats vind je Sterk Amsterdam waar je voor vertrek makkelijk de laatste dingetjes nog haalt.

6. Je bepaalt zelf waar en wanneer je onderweg wilt stoppen

Zin in een warme kop koffie onderweg? Of in een lekker ijsje? Heb je even wat tijd nodig om een foto te maken van dat prachtige tafereeltje onderweg? Of moet je plotseling heel nodig naar het toilet? Allemaal geen enkel probleem: als je zelf vaart, bepaal je ook zelf waar en wanneer je onderweg even stopt. Ontdek de meest sfeervolle terrasjes langs de grachten, perfect voor een bezoekje na een ontspannen vaartocht. Op de waterkaart die we meegeven staan onze favoriete plekjes gemarkeerd, zodat je precies weet waar je moet stoppen voor een welverdiende pauze na het varen.

7. Zelf varen is vaak zelfs voordeliger dan een rondvaart

Een eigen bootje huren om zelf door Amsterdam te varen is in veel gevallen zelfs voordeliger dan het maken van een traditionele rondvaart. Reken je even mee? Voor een gemiddelde rondvaart moet je tegenwoordig zo’n euro 15,- per persoon rekenen. Daarbij zit je met vele anderen samen op een grote boot en vaar je ongeveer een uurtje. Bij ons kun je al voor 79,- (excl. € 2,50 p.p. tourbelasting) twee uur lang zelf varen. Aangezien je met max. 6 personen op één boot mag, ben je bij ons dus per persoon per uur vaak veel voordeliger uit dan bij een traditionele rondvaart. Daarnaast is zelf varen ook nog eens een stuk leuker!

Man die een sloep bestuurt.
Sloep huren in Amsterdam zelf varen
Zelf bootje varen Amsterdam
Bootverhuur Amsterdam zelf varen

Wat zeggen onze gasten?

Wat zeggen onze gasten?

Wil je weten hoe andere mensen hun ervaring met het huren van een fluisterboot hebben beleefd? Neem dan een kijkje bij de talloze beoordelingen die onze gasten hebben achtergelaten. Op zowel Google als Tripadvisor geven ze ons gemiddeld meer dan 4,5 sterren.

Wil je weten hoe andere mensen hun ervaring met het huren van een fluisterboot hebben beleefd? Neem dan een kijkje bij de talloze beoordelingen die onze gasten hebben achtergelaten. Op zowel Google als Tripadvisor geven ze ons gemiddeld meer dan 4,5 sterren.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 351 beoordelingen