ZELF BOOTJE VAREN AMSTERDAM

Zelf varen over de grachten, samen ontspannen genieten van Amsterdam!

ZELF BOOTJE VAREN AMSTERDAM

Sloep huren Amsterdam zelf varen

Zelf bootje varen in Amsterdam: ontspannen & genieten!

Zelf varen in Amsterdam: ontspannen & genieten!

Zelf varen over de Amsterdamse grachten is een belevenis. En zonder twijfel de beste manier om te genieten van onze prachtige stad. De sfeer op het water is altijd ontspannen. En je bent samen met je vrienden of familie. Neem lekker wat eten en drinken mee. Je zult zien dat de uren voorbij vliegen.

Zelf varen in Amsterdam is niet moeilijk. Daarom mag je ook zonder vaarbewijs een kleine boot huren en zelf varen. Uiteraard krijg je voor vertrek een goede persoonlijke instructie van ons.

Waarom zelf varen in Amsterdam?

 • gezellig met vrienden of familie
 • makkelijk zelf te besturen

 • zonder vaarbewijs

 • persoonlijke instructie voor vertrek

 • eigen eten & drinken toegestaan

 • verrassend voordelig
 • gezellig met vrienden of familie

 • makkelijk zelf te varen
 • zonder vaarbewijs
 • persoonlijke instructie
 • eigen eten & drinken
 • verrassend voordelig
Bootje varen Amsterdam
Boot huren Amsterdam zelf varen
Bootverhuur Amsterdam zelf varen
Bootje varen Amsterdam

Wat kost zelf bootje varen in Amsterdam?

Wat kost zelf bootje varen in Amsterdam?

Zelf varen is helemaal niet duur. Zeker niet als je de kosten met een paar mensen deelt.
En als je bij Boats4rent komt varen: bij ons kun je al een dagdeel zelf varen vanaf €79.

Zelf varen is helemaal niet duur. Zeker niet als je de kosten met een paar mensen deelt. En als je bij Boats4rent komt varen: bij ons kun je al een dagdeel zelf varen vanaf €79.

Tarieven per tijdsperiode (excl. 1,50 belasting p.p.) Ma-Zon
2 uur varen €89 (of €79*)
3 uur varen €99 (of €89*)

Korting!

*Vertrek om 09:00, 09:30 of 10:00 uur en profiteer van 10 euro korting!
Sloep varen Amsterdam
Varen in Amsterdam
Varen Amsterdam
Varen Amsterdam

Waarom is zelf varen in Amsterdam zo leuk?

Waarom is zelf varen in Amsterdam zo leuk?

1. Je gaat met je eigen vrienden, familie of collega’s het water op

Houd je van grote groepen en vind je het niet erg om tegenover iemand te zitten die je niet kent? Dan is een rondvaart op een grote rondvaartboot voor jou een prima manier om de stad te zien. Of geef je er de voorkeur aan om alleen met je eigen vrienden, familie of collega’s op een boot te zitten? Dan kun je beter een eigen bootje huren bij Boats4rent! Zelf bootje varen in Amsterdam is trouwens ook uitermate geschikt om indruk te maken op je date.

2. Je bepaalt zelf hoe lang je wilt varen

Een uurtje of anderhalf is leuk voor een film of een voetbalwedstrijd. Maar om echt te genieten van een mooie boottocht door Amsterdam is dat veel te kort! Wij raden aan om minimaal 2 uur te gaan varen. Maar als je liever 3 uur wilt varen dan kan dat ook!

3. Zelf varen is leuk en niet moeilijk

Zelf varen met één van onze bootjes is gewoon heel erg leuk. En makkelijker dan je denkt! Je mag onze bootjes huren zonder vaarbewijs. Voor vertrek krijg je van ons een goede persoonlijke uitleg over de belangrijkste regels op het water (denk aan: rechts houden en voorrang geven), over hoe je het bootje bestuurt en over de leukste routes door de stad. Daarna is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken en genieten!

4. Je bepaalt zelf waar je heen vaart

Amsterdam heeft zo’n 165 grachten met een totale lengte van ongeveer 75 kilometer. Ze verschillen van elkaar in omvang, ouderdom, uiterlijk en drukte, dus er is een hoop te kiezen en een hoop te ontdekken. Met je eigen huurboot bepaal je zelf waar je heen vaart. Vind je het leuk om de kleine charmante grachtjes van de Jordaan te verkennen? Of kies je liever voor de ruime Amstel met zijn mooie woonboten en wijdse uitzichten? Het is aan jou! Met ons persoonlijke advies en de goede waterkaart die je van ons mee krijgt, kom je er zeker uit.

5. Je mag je eigen eten en drinken meenemen

Op onze bootjes mag je je eigen eten en drinken mee aan boord nemen (m.u.v. barbecues). Je bepaalt dus zelf hoe eenvoudig of hoe uitgebreid je het maakt. Er zijn genoeg goede winkels in de buurt om voor het varen om je favoriete eten en drinken in te slaan. Het makkelijkst is Sterk Amsterdam op de De Clercqstraat 7 (op 1 minuut lopen van onze ligplaats).

6. Je bepaalt zelf waar en wanneer je onderweg wilt stoppen

Zin in een warme kop koffie onderweg? Of in een lekker ijsje? Heb je even wat tijd nodig om een foto te maken van dat prachtige tafereeltje onderweg? Of moet je plotseling heel nodig naar het toilet? Allemaal geen enkel probleem: als je zelf vaart, bepaal je ook zelf waar en wanneer je onderweg even stopt. Er zijn ook heel wat leuke terrasjes waar je je boot aan kunt meren. Die hebben we duidelijk aangegeven op de waterkaart die je van ons mee krijgt.

7. Zelf varen is vaak zelfs voordeliger dan een rondvaart

Een eigen bootje huren om zelf mee door Amsterdam te varen is in veel gevallen zelfs voordeliger dan het maken van een traditionele rondvaart. Reken je even mee? Voor een gemiddelde rondvaart moet je tegenwoordig zo’n euro 15,- per persoon rekenen. Daarbij zit je met vele anderen samen op een grote boot en vaar je ongeveer een uurtje. Bij ons kun je al voor 79,- (excl. 1,50 p.p. tourbelasting) twee uur lang zelf varen. Aangezien je met max. 6 personen op één boot mag, ben je bij ons dus per persoon per uur vaak veel voordeliger uit dan bij een traditionele rondvaart. En zelf varen is ook nog eens een stuk leuker!

Sloep huren in Amsterdam zelf varen
Zelf bootje varen Amsterdam
Bootverhuur Amsterdam zelf varen
Zelf bootje varen Amsterdam

Wat zeggen onze gasten?

Wat zeggen onze gasten?

Onze gasten zijn over het algemeen zeer te spreken over hun ervaring.
Op Google of op Tripadvisor kun je honderden positieve reviews lezen.
Onze gemiddelde score ligt boven de 4,5 sterren.

Onze gasten zijn over het algemeen zeer te spreken over hun ervaring. Op Google of op Tripadvisor kun je honderden positieve reviews lezen. Onze gemiddelde score ligt boven de 4,5 sterren.

Veelgestelde vragen over zelf varen over de Amsterdamse grachten

Nee, je hebt geen vaarbewijs nodig om zelf over de grachten te mogen varen. Ervaring is ook niet vereist. Onze bootjes zijn eenvoudig te besturen en gaan niet hard. Voordat je gaat varen, leggen we je persoonlijk uit hoe alles werkt:
* we laten je zien hoe je je bootje goed en veilig bestuurt;
* we leggen je de belangrijkste vaarregels op de grachten uit;
* we geven je advies over de mooiste vaarroutes door Amsterdam.

Nee hoor, ook zonder vaarbewijs zijn onze fluisterbootjes heel makkelijk zelf te varen. Je hebt een eenvoudige gashendel waar je de vaarrichting (voor- of achteruit) en de snelheid mee regelt. En er is een roer waar je mee stuurt. Dat is misschien heel even wennen, maar daarna supermakkelijk. Voor vertrek laten we je graag even persoonlijk zien hoe dit werkt.

Boats4rent heeft de voordeligste tarieven van Amsterdam. Je kunt bij ons al een dagdeel (2 uur) varen vanaf 79,- (excl. 1,50 tourbelasting p.p.).

Met onze bootjes mag je bijna overal in Amsterdam varen. Aanraders zijn uiteraard de hoofdgrachten (Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht, Singel) en de tussenliggende verbindingsgrachten (Brouwersgracht, Leliegracht, Leidsegracht, Reguliersgracht). Ook de kleine grachtjes in de Jordaan (Egelantiersgracht, Bloemgracht, Lauriergracht, Looiersgracht en Passeerdersgracht) zijn erg de moeite waard. Ook de Amstel is prima bevaarbaar en erg mooi met onze bootjes. Dieper West, Oost of Zuid in mag ook. Niet toegestaan vanwege de veiligheid zijn het IJ, de Kostverlorenvaart en de Nieuwe Herengracht.

Je vaartocht begint en eindigt op onze gunstig gelegen ligplaats in het centrum van Amsterdam. Onze locatie is makkelijk bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. Je vaart zo de Jordaan in en maakt binnen 2 of 3 uur een prachtige route door het centrum.

Onze bootjes zijn geschikt voor maximaal zes personen. Dan zit iedereen nog steeds ruim genoeg. Maar meer dan zes personen per boot is vanwege de veiligheid niet toegestaan.

Boot huren Amsterdam zonder schipper
Boot huren Amsterdam zonder vaarbewijs
Bootje huren Amsterdam zonder vaarbewijs
Boot huren Amsterdam zonder vaarbewijs

Reserveer op tijd!

Zelf bootje varen is erg populair, zowel bij Amsterdammers als bij bezoekers van Amsterdam.
En al helemaal in de vakanties en bij mooi weer.
Zorg dus dat je op tijd reserveert!

Zelf bootje varen is erg populair, zowel bij Amsterdammers als bij bezoekers van Amsterdam. En al helemaal in de vakanties en bij mooi weer. Zorg dus dat je op tijd reserveert!

Share