TOP 5 EVENEMENTEN OP DE AMSTERDAMSE GRACHTEN

TOP 5 EVENEMENTEN AMSTERDAMSE GRACHTEN

Share

1. Koningsdag (27 April)

1. Koningsdag (27 April)

De leukste manier om Koningsdag in Amsterdam te vieren is varend op de grachten met je eigen huurboot! Neem je eigen eten en drinken mee en geniet van de gezellige drukte: overal live muziek en DJ’s, feestende mensen op het water en aan de wal en volop leuke kraampjes met lekker eten en drinken.

Door een bootje te huren en over de grachten te varen kom je op veel leuke plekken, zonder de hele dag door de drukte te hoeven slenteren. Zo heb je gegarandeerd een ontspannen, feestelijke en onvergetelijke Koningsdag!

Je kunt op Koningsdag bij ons een sloep huren voor € 349,-, exclusief € 2,50 p.p. toeristenbelasting. Je mag je bootje op komen halen tussen 10.00 en 12.00 uur en terugbrengen tussen 16.00 en 18.00 uur.

Zorg dat je er op tijd bij bent en boek nu je boot voor Koningsdag!

2. Gay Pride (1e zaterdag van augustus)

2. Gay Pride (1e zaterdag van augustus)

De Gay Pride is na Koningsdag het grootste feest op de Amsterdamse grachten. Het hoogtepunt van de Gay Pride – die de hele week duurt- is zonder twijfel de grote Canal Parade op zaterdagmiddag. Zo’n 80 kleurrijke boten varen dan in een lange stoet over de grachten om vrijheid, diversiteit en respect te vieren.

Met het huren van een bootje maak je de Gay Pride van heel dichtbij mee! Je ziet alle feestboten vlak aan je voorbij varen. Geniet van de muziek en de gezelligheid, neem een drankje, en dans en zing mee!

Je kunt je sloep voor de Gay Pride alleen voor de hele dag huren. Als je je bootje op komt halen tussen 07.30 en 10.00 uur, ben je op tijd om een goede plek te vinden voor de parade. Na afloop daarvan kun je tussen 16.30 en 19.00 je bootje weer terugbrengen.

Het tarief is € 349,-, exclusief € 2,50 p.p. toeristenbelasting. Voordeliger ga je niet vinden in Amsterdam. Boek nu je Gay Pride / Canal Parade boot (klik op de kalender de eerste zaterdag van augustus aan).

3. Prinsengrachtconcert (3e zaterdag in augustus)

3. Prinsengrachtconcert (3e zaterdag in augustus)

Het Prinsengrachtconcert is het jaarlijkse klassieke openluchtconcert dat plaatsvindt voor Hotel Pulitzer aan de sfeervol verlichte Prinsengracht. Dit concert wordt altijd uitgezonden op TV, maar voor de ultieme ervaring moet je er echt live bij zijn. Toegang tot het concert is gratis en je kan je eigen eten en drinken meenemen.

Helaas kun je het concert niet bijwonen op onze bootjes. Je kunt gewoon op straat van het concert genieten. De echte geluksvogels kunnen terecht op het VIP-terras, op een boot van vrienden of in het raamkozijn van één van de aangrenzende grachtenpanden.

Voor meer informatie kun je de website van het Prinsengrachtconcert bekijken.

4. Amsterdam Light Festival (alleen ’s winters)

4. Amsterdam Light Festival (alleen ’s winters)

Tijdens de wintermaanden (van eind november tot eind januari) vindt elk jaar het Amsterdam Light Festival (ALF) plaats, een groot lichtfestival op en langs de grachten. De projecten van (licht)kunstenaars van over de hele wereld zijn het best te bewonderen vanaf de boot.

Bij Boats4rent bieden we de mogelijkheid aan om je eigen boot huren en volop te genieten van het Amsterdam Light Festival. Met onze open sloepen kun je de grachten moeiteloos verkennen en varen langs de betoverende lichtkunstwerken. Onze sloepen zijn geschikt voor groepen van maximaal 6 personen, en je hebt geen vaarbewijs nodig.

Het huren van een sloep tijdens het Amsterdam Light Festival biedt talloze voordelen. Meer informatie tref je aan op onze pagina over het Amsterdam Light Festival bij Boats4rent.

5. Amsterdam City Swim (zaterdag in september)

5. Amsterdam City Swim (zaterdag in september)

De Amsterdamse grachten zijn niet alleen om naar te kijken en om doorheen te varen. Op sommige plekken kun je ook prima zwemmen. Officieel is dat bijna overal verboden, maar er zijn genoeg locaties in de stad te vinden waar zwemmen -op eigen risico- oogluikend wordt toegestaan.

Eén keer per jaar wordt een deel van de grachten en van de Amstel afgezet en tot officieel (2 kilometer lang!) zwemparcours gemaakt voor de Amsterdam City Swim. Met dit evenement wordt geld ingezameld voor de bestrijding van de spierziekte ALS (ook bekend van de Ice Bucket Challenge).

Als je genoeg sponsorgeld bij elkaar hebt gekregen, kun je zelf deelnemen aan de City Swim. En anders kun je langs de kant gaan aanmoedigen en/of zelf een donatie doen!

Meer informatie vind je op de website van Amsterdam City Swim.

Bonus: SAIL (elke 5 jaar, volgende keer: augustus 2025)

Bonus: SAIL (elke 5 jaar, volgende keer: augustus 2025)

Elke 5 jaar vindt SAIL Amsterdam plaats, een enorm meerdaags spektakel met de intocht van een lange stoet van ‘tall ships’ als hoogtepunt. Deze grote zeilschepen en vele andere schepen zijn lopend op de kades van dichtbij te bewonderen. En sommige zijn zelfs toegankelijk voor het publiek.

Maar de meest indrukwekkende en -niet onbelangrijk: ook meest ontspannen- manier om SAIL te beleven is natuurlijk door zelf te varen, of mee te varen! Helaas kun je met onze bootjes niet meevaren met de intocht. En ook daarna mag je met onze bootjes niet het SAIL-gebied invaren. Dat is vanwege de veiligheid: onze bootjes zijn te klein en te licht gemotoriseerd om zich op het IJ of het Noordzeekanaal te mengen tussen de ‘grote jongens’.

Er zijn wel genoeg andere mogelijkheden om met een boot door het SAIL-gebied te varen. Je kunt meevaren met één van de grote tourboten of je eigen boot met schipper huren.

Voor meer informatie kun je de website van SAIL Amsterdam bekijken.

Wil je bij ons een sloep huren voor KoningsdagGay Pride of het Amsterdam Light Festival?
Dat kan heel eenvoudig en snel via ons online reserveringssyteem.
Heb je vragen?
Stuur ons dan s.v.p. even een mailtje: info@boats4rent.nl.