DE BESTE PLEKKEN IN DE BUURT VOOR JE ‘BOOT-SCHAPPEN’

Het is altijd een goed idee om lekker eten en drinken mee te nemen op je boot. We raden je aan van tevoren boodschappen te doen. Dat scheelt je een hoop gedoe en tijd onderweg. Hieronder vind je een lijst met onze favoriete winkels in de buurt. Die zijn allemaal op loopafstand van onze steiger (max. 5 minuten). En bij elk van deze winkels kun je lekkere spullen kopen voor een goede prijs.

Bakkerswinkel Amsterdam Take Away next to Boats4rent Boat Hire

1. Take Away Bakkerswinkel West

1. Take Away Bakkerswinkel West

Verreweg de makkelijkste plek om wat lekkers in te slaan voor je boottocht is de meeneemwinkel van onze buren: de ‘Bakkerswinkel West’. De meeneemwinkel heeft een aparte ingang, een paar meter verder dan de ingang van het café-restaurant. Hier kun je koffie, thee, sapjes, broodjes, croissants en zoetigheden kopen. De specialiteit van het huis zijn scones met clotted cream. Het kan hier druk zijn, dus neem er even de tijd voor. Als je ze een dag van tevoren bestelt, kun je hier ook complete picknick-pakketjes ophalen.

Avondmarkt Westerpark Wittenkade Amsterdam

2. De Avondmarkt Westerpark

2. De Avondmarkt Westerpark

Dit is een super-sympathieke zelfstandige avondwinkel: een waar paradijs aan lekkernijen, alles tegen zeer redelijke prijzen. Je vindt hier veel verse en biologische producten en een enorm assortiment een lekkere kazen en vleeswaren, noten en snacks, gekoelde dranken, zuivel, fruit, chocolade en vers brood. Let op: dit is een avondwinkel, die op doordeweekse dagen opent om 16.00 uur, op zaterdag om 15.00 uur en op zondag om 14.00 uur. Dus je kunt hier alleen je ‘boot-schappen’ doen als je een boot hebt gehuurd voor de late middag of avond. Meer informatie vind je op de website van de Avondmarkt Westerpark.

Cafe Restaurant Amsterdam Westerpark after Boat Rental Boats4rent

3. Albert Heijn

3. Albert Heijn

En dan is er ook altijd nog good old ‘Appie’. Er zijn twee Albert Heijns op loopafstand van onze steiger. Op de Van Limburg Stirumstraat (op 5 minuten lopen) en een iets grotere op het Haarlemmerplein (op ca. 10 minuten lopen, vooral handig als je vanaf CS komt, of met tram 3 / bus 18 / bus 21).

Je mag alles te eten en te drinken meenemen wat je wilt. Maar houdt svp wel rekening met twee dingen. Ten eerste is het niet toegestaan aan boord te BBQ-en. Dat is een gevaarlijke combinatie met de accu’s op de boot. En ten tweede geldt dat de schipper nuchter moet blijven (de ‘BOB’). Dus neem ook zeker wat non-alcoholische drankjes mee voor de schipper!  

Reserveer nu mijn bootje!