SLOEP HUREN IN AMSTERDAM
SLOEP HUREN AMSTERDAM
Wil jij de schitterende binnenstad van Amsterdam ontdekken vanaf het water en genieten van een uniek uitzicht? Huur dan een sloep in Amsterdam en bepaal zelf de vaarroute over de grachten. Of je nu met z’n tweetjes, alleen of met een groep het water op gaat, varen met een sloep in Amsterdam is een onvergetelijke ervaring.
Wil jij de schitterende binnenstad van Amsterdam ontdekken vanaf het water en genieten van een uniek uitzicht? Dan is een sloepje huren in Amsterdam een uitstekend idee. Je zit zelf aan het roer en bepaalt je eigen vaarroute door de grachten. Of je nu met z’n tweetjes, in je eentje of met een groep het water op gaat, varen met een sloep in Amsterdam is een onvergetelijke ervaring.
Onze voordelen
Een sloep huren in Amsterdam regel je zo bij Boats4rent! Als je met onze sloepen gaat varen, dan profiteer je van de volgende voordelen:
Tarieven sloep huren
Goedkoop een sloep huren in Amsterdam doe je bij ons! Je vaart met 6 personen over de Amsterdamse grachten vanaf slechts € 89,-.
Sloep huren bij Boats4rent
Je huurt eenvoudig een sloep bij Boats4rent in slechts 4 stappen:
Sloep huren bij Boats4rent
Je huurt eenvoudig een sloep bij Boats4rent in slechts 4 stappen:
Stap 1: reserveer een datum en tijd en geef aan hoeveel boten je wilt huren.
Stap 2: we zorgen ervoor dat je boot schoon en opgeladen voor je klaarligt.
Stap 3: we geven je instructies over de besturing, regels en routes.
Stap 4: stap in en geniet van de Amsterdamse grachten.
Sloep varen in Amsterdam
Wil je met een sloep varen in Amsterdam? Dan heb je bij ons geen vaarbewijs nodig, maar je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. We vragen je om de volgende zaken mee te nemen als je bij ons een sloep huurt:
- Een geldig identiteitsbewijs
- Bewijs van reservering
- Borg van € 100,- per pinpas of credit card
Je mag zelf eten en drinken meenemen aan boord, maar de persoon die de sloep bestuurt moet nuchter blijven voor de waarborging van de veiligheid. Anderen mogen gerust genieten van een verfrissend drankje. Vergeet niet dat muziek afspelen aan boord verboden is en dat je rekening moet houden met andere sloepen op de Amsterdamse grachten. Laten we samen zorgen voor een veilige en aangename ervaring op het water.
Vaarroutes in Amsterdam
In Amsterdam vind je maar liefst zo’n 165 grachten en meer dan 1680 bruggen. Met zo’n overvloed aan waterwegen heb je alle vrijheid om je eigen unieke route te plannen. Tijdens een ontspannen tocht van 2 uur verken je zowel de pittoreske Jordaan, de historische grachtengordel, de schilderachtige Amstel en zelfs de charmante Plantagebuurt. Kies je voor een tocht van 3 uur? Neem dan Amsterdam Zuid op in je route! En maak je geen zorgen over de route; we voorzien je van een uitgebreide kaart, zodat je altijd de weg vindt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende vaargebieden die Amsterdam biedt.
Locatie sloepverhuur
Bij Boats4rent huur je een sloep in het hart van Amsterdam Centrum. Onze aanlegplaats bevindt zich ter hoogte van de Nassaukade, op slechts een korte wandeling van het bruisende Leidseplein en op maar 10 minuten afstand van iconische locaties zoals de Westerkerk en het Anne Frank Huis. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Met ons centrale vertrekpunt heb je de vrijheid om alle kanten op te gaan en verken je de betoverende binnenstad van Amsterdam vanaf het water.
Huur een sloep en verken Amsterdam vanaf het water
Wil je moeiteloos en betaalbaar genieten van een zorgeloze vaartocht door Amsterdam, aangedreven door groene stroom? Reserveer dan direct een sloep via Boats4Rent. Heb je nog vragen over het huren van een sloep of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 020 700 9377 of stuur een e-mail naar info@boats4rent.nl. We beantwoorden graag al je vragen!
Huur een sloep en verken Amsterdam vanaf het water
Wil je moeiteloos en betaalbaar genieten van een zorgeloze vaartocht door Amsterdam, aangedreven door groene stroom? Reserveer dan direct een sloep via Boats4Rent. Heb je nog vragen over het huren van een sloep of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 020 700 9377 of stuur een e-mail naar info@boats4rent.nl. We beantwoorden graag al je vragen!
De vaarregels in Amsterdam
In Amsterdam gelden diverse regels op het water, primair gericht op het handhaven van veiligheid voor alle watergebruikers en het minimaliseren van overlast voor de stadsgemeenschap.
Zowel de gemeentelijke handhavers als de waterpolitie houden nauwlettend toezicht op naleving van deze voorschriften. Ze patrouilleren actief op het water en leggen soms aan op onverwachte locaties om hun aanwezigheid te tonen. Bovendien worden delen van de stad ook vanaf de kant gecontroleerd door toezichthouders.
De boetes voor overtredingen op het water zijn aanzienlijk en kunnen oplopen tot honderden euro’s, zelfs voor overtredingen die ogenschijnlijk onschuldig lijken.
Hier zijn enkele belangrijke vaarregels in Amsterdam:
Maximumsnelheid
In het grootste deel van het Amsterdamse centrum geldt een maximumsnelheid van 6 km/uur op het water. Onze sloepen zijn afgestemd op deze limiet, wat betekent dat je met een gerust hart in een sloep vaart binnen deze snelheidsgrenzen.
Sloepen die van buiten Amsterdam komen, hebben doorgaans geen snelheidsbegrenzing van 6 km/uur. Als je dus buiten Amsterdam een sloep huurt en ermee de stad binnenvaart, is het belangrijk om zelf goed op te letten en de snelheidslimieten te respecteren.
Voorrang
Net als op de weg geldt op het water: goed rechts (stuurboord) houden. De voorrangsregels zijn op het water echter een stuk ingewikkelder dan op de weg. Het is namelijk niet altijd zo, dat verkeer van rechts voorrang heeft. Dit heeft ermee te maken dat bepaalde boten, waaronder rondvaartboten, in principe altijd voorrang hebben boven andere boten. Als je zelf vaart met een sloep, dan raden we aan om iedereen voorrang te geven en alleen voorgang te nemen als die expliciet wordt verleend.
Eenrichtingsverkeer en aanmeren
Er zijn in Amsterdam een aantal grachten met éénrichtingsverkeer: de hele Prinsengracht van het Westerdok tot aan de Amstel en de Singelgracht van de Amstel tot aan de Heineken Experience. Ook zijn er een paar gebieden die een invaarverbod hebben. Je mag de sloep niet overal aanmeren. Op sommige delen van kades geldt zelfs een aanmeerverbod. Deze bijzonderheden zijn altijd aangegeven met verkeersborden. Vraag daarom voordat je vertrekt dus altijd even naar de vaarregels.
Verlichting
Na zonsondergang moeten alle vaartuigen verplicht met officiële erkende verlichting varen. Een romantisch kaarslichtje of de zaklamp van je mobieltje voldoen helaas niet. Vaar je zelf met een sloep, dan gelden er andere regels. Sloepen hoeven alleen met een wit rondom schijnend toplicht te varen.
Alcohol & drugs
Je mag niet onder invloed met een sloep varen in Amsterdam. Net als op de weg vinden er op het water controles op alcohol en drugs plaats. Als er aanleiding is voor een controle worden er blaas- en/of bloedtest afgenomen die kunnen resulteren in een flinke straf. Los daarvan kunnen er ernstige gevolgen zijn bij ongevallen op het water. Maak daarom duidelijke afspraken en weersta de verleiding, ook als je hele bemanning wel aan de drank of iets anders zit. Op het water is de schipper de BOB!
Muziek
De regels met betrekking tot muziek zijn helder: het afspelen van versterkte muziek op open boten is niet toegestaan. Deze regel is primair bedoeld om geluidsoverlast van feestboten in de avond en nacht te voorkomen, maar is van toepassing op alle watergebruikers.
Hoewel de kans op een boete voor het afspelen van muziek op een laag volume vanaf je mobiele telefoon niet bijzonder groot is, ben je formeel gezien toch in overtreding. In sommige gevallen kan dit resulteren in een boete, vooral als er andere overtredingen worden geconstateerd met betrekking tot je vaargedrag. Wees dus bewust van de regels en voorkom onnodige boetes.
Goed zeemanschap
Op het water geldt een gouden regel die alle andere verkeersvoorschriften overstijgt; goed zeemanschap. Dit betekent dat de veiligheid van jou, je bemanning en alle andere watergebruikers van het grootste belang is. Vaar defensief, toon een goed voorbeeld aan anderen, bied hulp wanneer dat nodig is en wees niet altijd haastig om voorrang te nemen, zelfs als je er formeel recht op hebt.