LEUKE HORECA IN DE BUURT

LEUKE HORECA IN DE BUURT

Share

De omgeving van onze ligplaats is een aantrekkelijk deel van de stad met volop leuke restaurants, café’s, koffietentjes en andere horeca. Dit gebied randje Jordaan / Oud West is nog niet zo druk en overspoeld met toeristen als het centrum van Amsterdam. Dus waarom (terug) het drukke centrum in als er zoveel te genieten valt op een paar minuten lopen van onze bootverhuur? Hieronder vind je een lijstje van leuke tentjes in de buurt:

Restaurant Moeders Amsterdam Hollandse Keuken

1. Restaurant Moeders (Hollandse keuken & gezelligheid)

1. Restaurant Moeders (Hollandse keuken & gezelligheid)

Restaurant Moeders ligt direct tegenover onze ligplaats en is al 30 jaar gespecialiseerd in de Hollandse keuken. Hier vind je klassiekers zoals veel moeders (en oma’s) ze thuis maakten: stamppot, hachée en suddervlees. En ook voor een lekker biefstukje, spare ribs, vis van de dag en vegetarisch eten draait Moeders haar hand niet om. De inrichting is op en top gezellig: houten meubilair, kleurrijk servies, tegeltjeswijsheden aan de muur en overal foto’s van… moeders natuurlijk!
Moeders is 7 dagen per week open voor diner en in het weekend voor lunch. Moeders zit vaak vol, dus vooraf reserveren via de website van Moeders is aan te raden!

coffeeroastery-oud-west

2. Coffee Roastery

2. Coffee Roastery

Even lekker ontbijten voordat je op de boot stapt? Of lekker lunchen, vóór of na je boottocht? Dan is de Coffee Roastery een aanrader! Je kunt hier binnen of op het terras zitten. De naam geeft hun specialiteit aan: zelf gebrande koffie van topkwaliteit. Maar je kunt hier nog veel meer krijgen; allemaal vers, smakelijk en betaalbaar. Denk aan versgeperste vruchtensappen, croissants en heerlijke broodjes. Het adres is De Clercqstraat 27, op een paar minuutjes lopen van onze steiger.